Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
FORUM

INFORMACJE
Kierowcy szukają objazdów
Zmarł MIROSŁAW ZIELIŃSKI
Dwoje radnych składa mandaty. Dlaczego?
Wariat za kółkiem dosłownie przeleciał przez przejazd!
Narąbana sołtysowa szalała po drogach
Aktor Marcin Mroczek w naszych progach
Przejazd, który częściej stoi
List do złodzieja z propozycją nagrody
Wybuch paczki na komendzie policji. Zobacz nagranie.
Iława znowu traciła wodę!
Zmarł ROMAN BRZOZOWSKI
Radna Jackowska kontra burmistrz Kopaczewski
Istny wariat pędził na czołówkę!
Wielki remont, wielki korek, jeszcze większe nerwy
BETONOWA MAFIA rozbita!
Na wirażu mocno walnęli w drzewo! Co tam się stało?
Tragedia na torach koło Susza
Zmarł Marian Żuchowski
Bernadeta Hordejuk odwołana
Wreszcie wiadukt na wylocie drogi Iława-Grudziądz!
Więcej...

Forum

35130. 
Odnośnie wpisu numer: 35129

Moje uznanie w tym, co mówisz i jak rozumujesz. Na forum tylko gęganie i ujadanie, by podgryźć gardło Burmistrzowi.
Prosty naród żyje sobie w spokoju, liczy na spokój w okolicy, zarośla i lipę (szkoda ze wycieli), by skryć się przed upałem, wypić orzeźwiający napój i... popatrzeć jak ludzie się cieszą sielanką.
Boże kochany! Np. wczoraj mieli na co: szedł Proboszcz, Burmistrz i Przewodniczący Rady, wszyscy ramie w ramię, jakiś radny miejski też. Oooo! Szedł i Komendant Policji, zbrojne ramię państwa Polskiego. Szedł również, czwartą kadencję, Wójt.
I ułani jechali na kasztankach młodzi, na dziewcząt urok słodzi.
To właśnie ludziskom ze Starego Miasta wystarczy.
Zabrakło jeno orkiestry...

Defiladę odbierał:
 Marszałek
 Iława, Środa 04-05-2016

35131. 
Odnośnie wpisu numer: 35130

Defilada, o której Pan Marszałek napisał z pewnym przekąsem, bardzo mi się podobała. Zresztą nie tylko defilada.
Imprezy takiej jeszcze w Iławie nie było. Piękne stroje, ciekawe popisy szwoleżerów, którzy co prawda nie mieli za dużo miejsca by w pełni popisać się swoimi umiejętnościami. Za to łzy w oczach starszej pani, która mogła pogłaskać konia - bezcenne.
Atmosfera, klimat i świetna zabawa - tak jeszcze nie było. W tym miejscu należą się podziękowania dla pomysłodawców, organizatorów i wykonawców. Jednak przede wszystkim dla wspaniałych dzieciaków z gimnazjum nr 2 i ich opiekunów. Zaangażowanie, uśmiechnięte buzie i ta duma w oczach, że "warto było" - bezcenne!
Tak trzymać! Byliście fantastyczni!
Tylko nie wolno zmarnować ich potencjału, takich rekonstrukcji może być jeszcze więcej a oni jak widać, włożyli w to przedstawienie dużo serca. Ciekawie i z przyjemnością oglądało się to widowisko.
Całość smakowała "za więcej".
 ktosik
 Iława, Środa 04-05-2016

35119. 
Odnośnie wpisu numer: 35103

Lokale handlowe na iławskim Starym Mieście są własnością prywatną. Dlatego jednego nie rozumiem.
W jaki sposób burmistrz czy inny urzędnik może nakazać prywatnemu właścicielowi co ma prowadzić w swoim lokalu użytkowym? Jestem tego strasznie ciekaw.
Czy wy tam na Starym Mieście już całkowicie na głowy poupadaliście...?
 Agent J-23
 Iława, Wtorek 03-05-2016

35122. 
Odnośnie wpisu numer: 35060

Powtarzam: WSZYSCY muszą wyrazić zgodę na sąsiedztwo tego rodzaju zwierzaków, bowiem jest to sytuacja szczególna, sytuacja kontaktu bezpośredniego.
Ja nie życzę sobie, zrozumiano?! Tak samo jak nie życzę sobie, by w mojej obecności palono papierosy. Nie mam obowiązku przyjmowania kocich bakterii ani czyjejś nikotyny. Dotarło?!
Druga sprawa. Kot udomowiony garścią lub michą od człowieka to już żaden pożytek łowczy, raczej tłusty leń i wynaturzony kłopot.
 Krysia
 Iława, Wtorek 03-05-2016

35121. 
MŁODZI IŁAWIANIE MISTRZAMI KRAJU!

Reprezentacja iławskiej „czwórki” zwyciężyła w ogólnopolskim finale turnieju piłkarskiego „Z Podwórka na Stadion” w kategorii U-12 na Stadionie Narodowym.
Najlepszym piłkarzem finałowego meczu został nasz zawodnik Maddox Sobociński.
Opiekunami zespołu byli Tomasz Demczak i Beata Zielska ze Szkoły Podstawowej nr 4 oraz Remigiusz Sobociński. GRATULUJEMY!
 KURIERZY
 Iława, Wtorek 03-05-2016

35123. 
Odnośnie wpisu numer: 35122

Zarówno wiedza, ton wypowiedzi, argumenty i dobór słów sprowadzają się do zera. Takie osoby jak pani Krysia powielają stereotypy, tworząc tzw. beton umysłowy.
Jeśli "nie życzy pani sobie, w swojej obecności" to proszę wynieść swoją obecność.
Swoją drogą ciekawe ma pani hobby, grzebie pani w piachu na podwórku? Tylko po co? Rozumiem, dokumentuje pani kocie urobki by później mówić o zakażeniach bakteryjnych, wszak ze spaceru kota po podwórku zaocznie zarazić się nie można. Trzeba dotknąć, ale wtedy bakterie ma każde gówno. Pani Krysi również.
 ktosik
 Iława, Wtorek 03-05-2016

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

35125. 
KRADŁ NA BEZCZELNEGO

Nawet na oczach zdumionych sprzedawców 35-latek z Iławy bezczelnie kradł w sklepach alkohol, kawę, odzież, a nawet... zabawki. Po prostu brał i wychodził. Przed sądem szanse ma mizerne. Monitoring nie budzi żadnych wątpliwości, ponadto zeznania złożyło wielu świadków. Mężczyzna przyznał się do wszystkich 10 kradzieży.