|
| 33803. | Odnośnie wpisu numer: 33801 Prowokował Pan burmistrza już nie raz i nie dwa, no ale tym razem to już Pan grubo przesadził.
Referendum w sprawie odwołania Burmistrza tylko dlatego bo nie usłyszał Pan deklaracji "nie"...? Przecież to śmieszne! Jakby Burmistrz nie miał co robić tylko bez przerwy dyskutować w tym samym temacie. Póki co ma zapewne ważniejsze tematy jak choćby nowe miejsca pracy, o których ostatnio było głośno.
Burmistrz głos ulicy już usłyszał. A że spokojnie i w swoim stylu, no cóż - nie każdemu musi to pasować.
Zdaje się, że Pan kandyduje do sejmu, więc będzie Pan miał szerokie pole do popisu w tej sprawie.
Ja również nie chcę sąsiadować z islamistami, ale z tym referendum, gdy Iława właśnie nabiera rozpędu, to Pan przesadził. |
|
| | miejscowa |
| | Iława, Czwartek 01-10-2015 |
|
| 33804. | Odnośnie wpisu numer: 33801 Łukaszu, podaj proszę wiarygodne źródło danych mówiące o tym, że "większość mieszkańców jest przeciwna" udzielania pomocy uchodźcom? |
|
| | Dawid Kopaczewski |
|
| 33805. | Odnośnie wpisu numer: 33791 Stetryczały poseł Żelichowski nie umie zejść ze sceny z godnością i chociaż zapewniał, że kończy karierę, to jednak zostaje - niby ostatni na liście, bo ostatni, ale odspawać od żłobu jednak nie potrafi. Matuzalem, aby z ostatniego miejsca mieć szanse na zwycięstwo, podejmuje brutalne ataki jak rottweiler na Żuchowskiego, jedynkę listy PSL.
Żuchowskiego i Żelichowskiego, tak jak odległość na liście, dzieli poziom kultury. Żuchowski nie wykazuje żadnej agresji, brudnych zagrywek, czy politycznego zacietrzewienia - w przeciwieństwie do złośliwego starca. Coraz bardziej prawdopodobne znalezisko zwane "złotym pociągiem", dające popularność ogólnopolską głównemu konserwatorowi zabytków, tak mocno uwiera Żelichowskiego, że nie odmówił sobie w mediach trywialnych szyderstw z partyjnego kolegi. Cóż, poziom rywalizacji politycznej sięgnął bruku.
Autor wpisu porusza także kwestę Pendolino i obciąża różne osoby o to, iż pociąg nie zatrzymuje się w Iławie. Czy pomyślał o tym, że niejaki Krzysio Harmaciński odrzucając możliwość bycia posłem na sejm zaprzepaścił szanse na lobbowanie w tej i wielu innych sprawach na rzecz Iławy. Mógł wójt zając zwolniony poselski fotel, nie zrobił jednak tego. Dlaczego? Czy dobro miejscowości, która utrzymuje go od tylu lat nie leży mu na sercu?
Radzę forumowiczom pomyśleć zanim chwycą się za klawiaturę. |
|
| | obserwatore |
|
| 33806. | Odnośnie wpisu numer: 33802 Panie Marszałku.
Alternatywa? Jasne, że mamy. Ruch Narodowy jest już gotów wystawić swojego kandydata na stanowisko burmistrza Iławy w razie referendum i ewentualnego odwołania obecnego z PO. |
|
| | Łukasz Tulwiński, RUCH NARODOWY |
|
| 33811. | Odnośnie wpisu numer: 33808 Panie Łukaszu.
Może się to Panu nie spodoba, ale niestety nie wszyscy dorośli do demokracji, co widać po Pańskim przykładzie.
Pana natarczywość, pomieszana z pieniactwem dobitnie ukazuje, że daleko Panu do demokracji a znacznie bliżej do dyktatury. I to nie tylko w tej sprawie. Nie tak dawno uświadamiał Pan na tym forum jaka to "brutalna i niedobra" jest nasza policja, za co zresztą słusznie został Pan obsztorcowany.
Teraz chce Pan odwoływać burmistrza bo Panu nie odpowiedział tak jak Pan sobie życzył. Ponieważ jak widać burmistrz szanuje demokrację więc i Pan dostał odpowiedź - a że nie taką jaką Pan chciał? No cóż, takie są właśnie prawa demokracji, każdy może mówić to, co uważa za słuszne, burmistrz również.
Nie śmiałabym Panu odbierać prawa do głosu, czemu więc odbiera go Pan mi? Nie spodobał mi się Pański absurdalny pomysł z referendum i tyle. Uważam, że jest niesprawiedliwy i społecznie szkodliwy, biorąc pod uwagę rozwój miasta. Krytyka to również prawo demokracji i byłoby dobrze gdyby Pan o tym pamiętał. |
|
| | miejscowa |
|
| 33808. | Odnośnie wpisu numer: 33803 Pani "miejscowa".
Nie prowokowałem, tylko jako obywatel pytałem. Chce mi pani odebrać prawo zadawania pytań?
Do tej pory Pan Adam Żyliński nie odpowiedział mieszkańcom TAK lub NIE dla imigrantów w Iławie, o co apelowałem podczas manifestacji. Ja tylko proszę żeby się określił co zrobi.
Inne samorządy jasno deklarują swoje zdanie w najważniejszej obecnie sprawie społecznej.
Opinia społeczna ma prawo wiedzieć.
Nie chce Pani uszanować nawet tej najprostszej zasady w demokracji? |
|
|
| 33809. | Odnośnie wpisu numer: 33804 Dawid Kopaczewski.
Wiarygodne źródło? Swoją opinię opieram według każdych, powtarzam: każdych ogólnopolskich statystyk gdzie zdecydowana większość Polaków mówi "NIE DLA IMIGRANTÓW!"
Dla przykładu proszę sobie zajrzeć do ostatniego sondażu autorstwa szanowanej w "głównym nurcie" politycznym pracowni Millward Brown
[ze środy 30 września].
Lokalnym dowodem jest nasza iławska manifestacja pod ratuszem, która - mimo że zwołana w biegu - przerosła nasze oczekiwania i zebrała kilka razy więcej osób niż się spodziewaliśmy.
Nastroje wśród ludzi, nie tylko młodzieży, są jednoznaczne, wymowne. |
|
|
| 33812. | Kochani rodzice!
Możecie być już spokojni o swoje dzieci w szkole, bo kochana nasza Pani minister Kluzik-Rostowska wytężyła wszystkie swoje moce i całą powagą urzędu centralnego oraz sztabu wyborczego PO "wynegocjowała powrót drożdżówek do szkolnych sklepików".
Uwaga jednak, kochani, na dużo gorsze niebezpieczeństwo: epidemia padaczki ze śmiechu! |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|