Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
FORUM

INFORMACJE
Kierowcy szukają objazdów
Zmarł MIROSŁAW ZIELIŃSKI
Dwoje radnych składa mandaty. Dlaczego?
Wariat za kółkiem dosłownie przeleciał przez przejazd!
Narąbana sołtysowa szalała po drogach
Aktor Marcin Mroczek w naszych progach
Przejazd, który częściej stoi
List do złodzieja z propozycją nagrody
Wybuch paczki na komendzie policji. Zobacz nagranie.
Iława znowu traciła wodę!
Zmarł ROMAN BRZOZOWSKI
Radna Jackowska kontra burmistrz Kopaczewski
Istny wariat pędził na czołówkę!
Wielki remont, wielki korek, jeszcze większe nerwy
BETONOWA MAFIA rozbita!
Na wirażu mocno walnęli w drzewo! Co tam się stało?
Tragedia na torach koło Susza
Zmarł Marian Żuchowski
Bernadeta Hordejuk odwołana
Wreszcie wiadukt na wylocie drogi Iława-Grudziądz!
Więcej...

Forum

34204. 
Odnośnie wpisu numer: 34199

Jeśli rząd Platformy kupił mieszkania dla imigrantów muzułmańskich, to Burmistrz Iławy i Rada Miasta nie ma nic do gadania w tej materii.
 Don Pedro
 kraina deszczowców, Wtorek 17-11-2015

34205. 
Odnośnie wpisu numer: 34204

Co to za gospodarze miasta jeśli nie wiedzą co się dzieje na ich terenie.
Teren przesiąknięty ruskim i niemieckim wywiadem i dezinformacją z strony oponentów.
Źle się dzieje w państwie duńskim, oj źle.
 sportowy
 Susz, Wtorek 17-11-2015

34206. 
Odnośnie wpisu numer: 34204

Pani premier Australii Julia Gillard zwróciła się do muzułmanów:

„Akceptujemy wasze przekonania, nie zadając pytań. Wszystko o co prosimy, to o szanowanie naszych przekonań, aby żyć w pokoju harmonii z nami. To jest nasz kraj, nasza ziemia i nasz styl życia i dajemy wam możliwość korzystania z tego wszystkiego. Ale od momentu, kiedy zaczynacie narzekać, jęczeć co do naszej flagi, naszego zaangażowania, naszych przekonań chrześcijańskich, czy naszego stylu życia, gorąco zachęcam do skorzystania z jeszcze jednej wielkiej australijskiej wolności – prawa do wyjazdu. Jeśli nie jesteś tutaj szczęśliwy, wyjeżdżaj! Nikt cię nie zmuszał, aby tu przyjść! Przyszedłeś z własnej woli, to zaakceptuj nasz kraj, który zaakceptował ciebie”.

Moim zdaniem, nic dodać - nic ująć. Trzeba mieć swoje zdanie i reagować bezpardonowo. [...]
 Marszałek
 Iława, Wtorek 17-11-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

34211. 
Odnośnie wpisu numer: 34168

"Władzę w iławskim PiS przejęli komuniści".
Taki komentarz zamiast strzelać tylko świadczy o celności spostrzeżeń jednego ze znanych uczestników życia społeczno-politycznego w Iławie:

1/. Jeśli postawą komunisty byłoby poświęcenie się dla prawdy – to jestem komunistą.
2/. Jeśli postawą komunisty byłoby zabieganie o integrację środowiska, które chce być aktywne przy działaniach społecznych, czy patriotycznych – to jestem komunistą.
3/. Jeśli postawą komunisty byłoby poświęcanie czasu wolnego (zamiast dla najbliższych) i niejednokrotnie przeznaczanie własnych pieniędzy dla tzw. wyższych celów – to ja i wielu działających razem ze mną jesteśmy komunistami.

Spotkanie w gronie znajomych i przyjaciół w dniu 11 listopada skończyłem odśpiewaniem mało znanej zwrotki naszego hymnu narodowego:

Niemiec, Moskal nie osiędzie
gdy jąwszy pałasza
hasłem wszystkich zgoda będzie
i Ojczyzna nasza.

Dziękujmy sobie nawzajem w Iławie i całej Polsce za pięknie spędzony czas świętowania rocznicy odzyskania niepodległości kochanej Ojczyzny.

Zapraszam do lektury mojego felietonu w bieżącym wydaniu [str. 37].