Forum |
|
|
| 34204. | Odnośnie wpisu numer: 34199 Jeśli rząd Platformy kupił mieszkania dla imigrantów muzułmańskich, to Burmistrz Iławy i Rada Miasta nie ma nic do gadania w tej materii. |
|
| | Don Pedro |
| | kraina deszczowców, Wtorek 17-11-2015 |
|
| 34205. | Odnośnie wpisu numer: 34204 Co to za gospodarze miasta jeśli nie wiedzą co się dzieje na ich terenie.
Teren przesiąknięty ruskim i niemieckim wywiadem i dezinformacją z strony oponentów.
Źle się dzieje w państwie duńskim, oj źle. |
|
| | sportowy |
| | Susz, Wtorek 17-11-2015 |
|
| 34206. | Odnośnie wpisu numer: 34204 Pani premier Australii Julia Gillard zwróciła się do muzułmanów:
„Akceptujemy wasze przekonania, nie zadając pytań. Wszystko o co prosimy, to o szanowanie naszych przekonań, aby żyć w pokoju harmonii z nami. To jest nasz kraj, nasza ziemia i nasz styl życia i dajemy wam możliwość korzystania z tego wszystkiego. Ale od momentu, kiedy zaczynacie narzekać, jęczeć co do naszej flagi, naszego zaangażowania, naszych przekonań chrześcijańskich, czy naszego stylu życia, gorąco zachęcam do skorzystania z jeszcze jednej wielkiej australijskiej wolności – prawa do wyjazdu. Jeśli nie jesteś tutaj szczęśliwy, wyjeżdżaj! Nikt cię nie zmuszał, aby tu przyjść! Przyszedłeś z własnej woli, to zaakceptuj nasz kraj, który zaakceptował ciebie”.
Moim zdaniem, nic dodać - nic ująć. Trzeba mieć swoje zdanie i reagować bezpardonowo. [...] |
|
| | Marszałek |
| | Iława, Wtorek 17-11-2015 |
|
| 34211. | Odnośnie wpisu numer: 34168 "Władzę w iławskim PiS przejęli komuniści".
Taki komentarz zamiast strzelać tylko świadczy o celności spostrzeżeń jednego ze znanych uczestników życia społeczno-politycznego w Iławie:
1/. Jeśli postawą komunisty byłoby poświęcenie się dla prawdy – to jestem komunistą.
2/. Jeśli postawą komunisty byłoby zabieganie o integrację środowiska, które chce być aktywne przy działaniach społecznych, czy patriotycznych – to jestem komunistą.
3/. Jeśli postawą komunisty byłoby poświęcanie czasu wolnego (zamiast dla najbliższych) i niejednokrotnie przeznaczanie własnych pieniędzy dla tzw. wyższych celów – to ja i wielu działających razem ze mną jesteśmy komunistami.
Spotkanie w gronie znajomych i przyjaciół w dniu 11 listopada skończyłem odśpiewaniem mało znanej zwrotki naszego hymnu narodowego:
Niemiec, Moskal nie osiędzie
gdy jąwszy pałasza
hasłem wszystkich zgoda będzie
i Ojczyzna nasza.
Dziękujmy sobie nawzajem w Iławie i całej Polsce za pięknie spędzony czas świętowania rocznicy odzyskania niepodległości kochanej Ojczyzny.
Zapraszam do lektury mojego felietonu w bieżącym wydaniu [str. 37]. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|