|
| 33408. | Redakcjo "Kuriera Iławskiego"!
Chciałbym zapytać ile razy jeszcze przewodniczący Rady Miasta Kisielice Janusz Więcek będzie publicznie i bezkarnie obrażać redakcję na sesjach?
[...]
[...]
[...]
Żal, że nasze miasto ma takiego reprezentanta z "problemem", z którym miał sobie poradzić. |
|
| | czytelnik |
| | Kisielice, Sobota 25-07-2015 |
|
| Odp. | Oj, bardzo chcielibyśmy pomóc przewodniczącemu Więckowi, ale niestety nie potrafimy.
Bo na tak beznadziejny przypadek potrzebny jest specjalista, naprawdę bardzo wysokiej klasy specjalista, wręcz cudotwórca. |
|
| | Modero Kuriero |
| | KURIER IŁAWSKI, Poniedziałek 27-07-2015 |
|
| 33409. | Odnośnie wpisu numer: 33401 Pamiętam te zewsząd ujadanie euro-entuzjastycznych partii, gdy w roku 2014 mieliśmy wejść do Unii europejskiej:
"W 10 lat po wejściu do UE będziemy zarabiać jak na Zachodzie".
No i w sumie tak się stało, ale pod warunkiem, że najpierw zainwestujemy w bilet do Londynu.
Niestety dla nas fakty są takie, że na 10 najbiedniejszych regionów Unii aż 5 pochodzi z Polski - w tym nasza ukochana Warmia i Mazury.
Mało tego.
Według oficjalnych danych GUS, średnie wynagrodzenie w Polsce (realne, czyli po uwzględnieniu inflacji) w ciągu 9 lat między 1995-2004 rokiem wzrosło o 56%, podczas gdy po wejściu do Unii spadło do zaledwie 18%.
Jakie wnioski?
To proste. Fakty są takie - im dłużej będziemy siedzieć w tym bagnie jakim jest Unia Europejska, tym bardziej się pogrążamy w długach. |
|
| | Łukasz Tulwiński - Ruch Narodowy |
| | Iława, Sobota 25-07-2015 |
|
| 33406. | Odnośnie wpisu numer: 33398 To, co teraz wyrabia w Parlamencie RP stronnictwo pod zwodniczą nazwą "Platforma Obywatelska" powinno być natychmiastowym sygnałem dla iławskiego ugrupowania PiS do zerwania koalicji powiatu z platformerską rygielszczyzną & hordejukowszczyzną.
W wyborach 25 października głosuję na PiS, ale żaden kandydat PiS z Iławy mojego głosu nie otrzyma. |
|
| | bazalt |
| | skorupa ziemska, Piątek 24-07-2015 |
|
| 33402. | Odnośnie wpisu numer: 33401 Agencie, a pokaż mi zakład w Iławie - jaki i w całym kraju - gdzie zwykły pracownik ma 865 euro (~3600 brutto / 2500 na rękę) średniej krajowej?
Agencie!
Większość jedzie na płacy najniższej krajowej 1750 zł / ~ 425 euro.
Średnio to ja ze swoim psem mamy po 3 nogi. |
|
| | euroentuzjasta |
| | Iława, Czwartek 23-07-2015 |
|
| 33403. | Odnośnie wpisu numer: 33371 Dlaczego w innych miastach, chcąc coś zrobić dla mieszkańców, jest się wspieranym przez lokalne władze, a w Suszu tylko wybrańcy mogą liczyć na uznanie?
Człowiek się napracuje, nazałatwia, ale na pomoc nie ma co liczyć. Jednak nie wszyscy. Inni, pod przykrywką historii, są promowani, na plakaty wnoszeni i w dodatku dotowani.
A ty szary człowieku, chcesz coś robić to słyszysz, że nie warto, że lepiej się nie wychylać, pieniędzy nie ma.
Dlaczego przy okazji imprez publicznych tylko wybrańcy mogą się zaprezentować na plaży, a innych się zbywa?
W Suszu są też inne organizacje, które robią wiele dobrego. Szkoda, że nas się tłamsi, a promuje wybrańców, którzy nie do końca są uczciwi. |
|
| | organizacja |
| | Susz, Czwartek 23-07-2015 |
|
| 33404. | Odnośnie wpisu numer: 33400 Modero ocenzuruje, więc nie napiszę co myślę o tej bestii...
Tyle kampanii na portalach społecznościowych, ale do pustego i Salomon nie naleje.
Takie postępowanie przekracza moje pojmowanie świata - "nie ogarniam" co te osobniki mają w głowie, że robią takie rzeczy.
W głowie, bo serc nie mają na pewno... |
|
| | iławianka 53 |
| | Iława, Czwartek 23-07-2015 |
|
| 33398. | Odnośnie wpisu numer: 33395 Nad kierunkiem PiS również w Iławie trzyma rękę Leonard Krasulski, poseł Ziemi Elbląskiej.
Chłopaki się dogadali i odwrócili się plecami do Jerzego Ewertowskiego. Należałoby zapytać ich, co takiego konkretnie wydarzyło się 2 lata temu, że w Iławie powstało ugrupowanie "Solidarna Polska" z opuszczeniem biura przez Jerzego Ewertowskiego, że Pan Ryszard Foryś zostaje pełnomocnikiem SP.
Dalej. Należy zastanowić się, dlaczego - po wprowadzeniu JOW w Iławie (Jednomandatowych Okręgów wyborczych) - padł w wyborach do rady miejskiej zasłużony działacz "S" Jerzy Ewertowski.
Ja do niego nic nie mam, ale coś jest na rzeczy, skoro Pan Jerzy zostaje odtrącony przez swoich, ale i przez wyborców. |
|
| | Swój |
| | Gajerek, Środa 22-07-2015 |
|
| 33400. | POMÓŻCIE ZŁAPAĆ ZWYRODNIALCA!
Jeśli ktoś zna „człowieka”, który przy trasie Iława-Kisielice (DK-16) przywiązał do słupka i porzucił wychudzonego psa, proszony jest o kontakt z redakcją (nawet anonimowo).
Psem zajęli się pracownicy iławskiego schroniska. Za znęcanie się nad zwierzętami grozi do 3 lat więzienia.
Czytaj na stronie 7. |
| |
|  |
|
| | KURIERZY |
| | Iława, Środa 22-07-2015 |
|
| 33401. | Według Eurostatu, średnie wynagrodzenie miesięczne w krajach Europy:
! 865 euro - POlska
2995 euro - Niemcy
3160 euro - Wielkiej Brytanii
3949 euro - Irlandia
4663 euro - Luksemburg
A ceny w Polsce są na poziomie podobnym, a nierzadko nawet wyższym niż w sąsiednich krajach. |
|
| | Agent J-23 |
| | Iława, Środa 22-07-2015 |
|
| 33392. | Odnośnie wpisu numer: 33388 O Panie kochany!
Ta kładka [przy DK16] o której mowa, właśnie do Urzędu Miasta należy. Zostaw starostwo w spokoju - i nos do książek. |
|
| | stary |
| | Twierdza Bar, Wtorek 21-07-2015 |
|
| 33393. | Odnośnie wpisu numer: 33392 Bo w starostwie, dla uzupełnienia poparcia w głosowaniach Rady, fotel któregoś zastępcy obsadzili gościem, któren po 2 miesiącach piastunku stanowiska rzekł był (z pamięci):
"Nie wiedziałem, że tak łatwo tu rządzić. Łatwiej niż gołębie hodować". |
|
| | Marszałek |
| | Iława, Wtorek 21-07-2015 |
|
| 33395. | Odnośnie wpisu numer: 33366 Potrzebny jest glos w tej sprawie Pana Ewertowskiego, ktory najwiecej ma tu do powiedzenia.
To najbardziej zasluzony dzialacz PiS w Ilawie.
Dlaczego obecni dzialacze PIS-u blokują Pana Ewertowskiego? Wiem, ze Pan Ewertowski nie chce rozglosu.
Dziekuje Panu Ewertowskiemu i Jego przyjaciolom stanu nauczycielskiego za to, ze dbaja o nasza mlodziez - pilnujac lekcji historii w szkole, a takze za to, ze sa zawsze obecni ze sztandarem "Solidarnosci" na iławskich lokalnych patriotycznych uroczystosciach, a takze uroczystosciach centralnych. |
|
| | wdzieczny ilawianin |
| | Ilawa - Stavanger, Wtorek 21-07-2015 |
|
| 33396. | Odnośnie wpisu numer: 33368 Nie masz racji, malutka.
Tu jest prawdziwy film reklamowy Ewki Kopaczowej. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|