Forum |
|
|
| 32475. | Odnośnie wpisu numer: 32471 [...] Komuś pomieszały się chyba pojęcia "kandydata na Prezydenta" oraz "Prezydenta".
Urzędującemu prezydentowi, to - i owszem - ochrona przysługuje.
Ale kandydat to taki sam obywatel jak każdy inny i to nieważne jak w sondażach taka osoba wypada.
Za ochronę kandydata powinien odpowiadać jego sztab wyborczy, który organizuje spotkania (jak każdy organizator jakiegokolwiek wiecu, marszu, zlotu, itp.) i jeśli chce mieć ochronę, to powinien za nią zapłacić. |
|
| | nemo |
| | Iława, Wtorek 03-03-2015 |
|
| 32478. | Odnośnie wpisu numer: 32475 Marszałkowi nic się nie pomieszało, bo przecież chodzi mu o to, aby sztab Andrzeja Dudy wynajął dla niego ochronę.
Byłem na tej prelekcji Andrzeja Dudy i przyznać muszę, że nigdy w życiu nie widziałem w tej sali aż tylu ludzi. I nikt tak do mieszkańców jeszcze nie przemawiał. W ciasnym tłumnie za sobą słyszałem takie komentarze:
"Ty! Ale on ma charyzmę!"
Kilku młodych mieszkańców, zamierzających głosować na Andrzeja Dudę, za główny jego atut uważa młody wiek, elegancję, przystojność itp. itd.
Nie obchodzi ich żadna polityka, żadna przynależność partyjna. |
|
| | bazalt |
| | skorupa ziemska, Wtorek 03-03-2015 |
|
| 32476. | Odnośnie wpisu numer: 32472 Niejasna, dziwna i podejrzana jest przeszlosc Pana Komorowskiego.
Juz w kilka godzin po strasznej katastrofie w rosyjskim Smolensku, wowczas marszalek parlamentu, przejmujac Kancelarie Prezydenta Lecha Kaczynskiego - wedlug relacji naocznych swiadkow (nawet z lewicy) - najpierw nerowo interesowal sie utajnionym raportem z weryfikacji Wojskowych Sluzb Informacyjncyh (WSI) i przechwycil go jako pierwszy.
Jestem pelen uznania dla naszego znakomitego Forum Kuriera i jego komentatorow, ze kojarzy prawidlowo to, co sie dzieje w POlsce i ma posredni wplyw na to, co dzieje sie na naszym lokalnym POdworku.
Z wielka radoscia przyjalem wiesci z mojej Ilawy o wizycie kandydata Andrzeja Dudy. Mimo ze jestem daleko poza krajem, to z wielka satysfakcja i duma wlaczylem sie w kampanie prezydencka Dudy.
Tu na emigracji Andrzej Duda ma wyjatkowo wielu zwolennikow. On zna dobrze sytuacje Polonii oraz powody masowej emigracji za chlebem. |
|
| | Kanclerz |
| | dawno temu Ilawa, Wtorek 03-03-2015 |
|
| 32471. | Jestem zażenowany brakiem ochrony podczas [poniedziałkowej] wizyty w Iławie kandydata na prezydenta Polski - Andrzeja Dudy.
Kandydat wystąpił w sali sesyjnej starostwa. Owszem, wyborcy spisali się na medal, sala pękała w szwach, wielu musiało stać przed salą, a nawet przed budynkiem. Niestety jako człowiek, któremu na sercu leży wielkość Polski i Polaków w osobie prezydenta, muszę odnieść się krytycznie do bezpieczeństwa potencjalnego prezydenta.
Wizyta kończy się. Kandydat w szpalerze zwolenników wychodzi z sali bez ochrony i tu mam zastrzeżenia do gospodarzy spotkania. Kandydat wychodzi przed starostwo pod okapnik, a tu egipskie ciemności. Wyjście nieoświetlone, parking również, autokar czeka przed starostwem, w ciemnościach jacyś osobnicy, których nie można rozpoznać twarzy. Jaki problem w takich ciemnościach zadać cios nawet nożem i oddalić się.
Policji nie było, a powinien być nawet jeden patrol. Kto za taki stan ochrony odpowiada i czy zdaje sobie sprawę z wagi sytuacji zamachu na tego kandydata? Element ochrony kandydata na prezydenta należy do fundamentalnych zadań nas obywateli. Ale czy ktoś ma o tym pojęcie?
Prawdą jest: jaki naród, taki prezydent. Myślę, iż wpis i uwagi na forum Kuriera ktoś mądry i odpowiedzialny z Warszawy przeczyta i ruszy rozumem, by podpowiedzieć organizatorom eskapady po Polsce kandydata Andrzeja Dudy o odpowiedniej Jego ochronie. |
|
| | Marszałek |
| | Iława, Poniedziałek 02-03-2015 |
|
| 32472. | Odnośnie wpisu numer: 32471 Panie Marszałku, ten brak ochrony kandydata to jest nic.
Posłuchaj Pan sobie co opowiada dziennikarz śledczy Wojciech Sumliński. Mówi on o wielu ważnych kwestiach dotyczących naszego kraju. Powiem szczerze, nie byłem świadomy tego, że jest aż taki burdel w Polsce. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|