|
| 33443. | Jerzy Owsiak podczas Przystanku Woodstock tymi słowy powiedział o uczczeniu pamięci tych, którzy oddali życie w Powstaniu Warszawskim:
"Wkurwia mnie, kiedy ktoś uzurpuje sobie prawo do narzucania nam, komu mamy hołd składać."
Czerwone bydło z komunistycznej familii nigdy nie zrozumie pojęć takich, jak honor, odwaga i poświęcenie. Dlatego jest wkurwiony. Aż się jąka. |
|
| | anty-bolszewik |
| | Iława, Niedziela 02-08-2015 |
|
| 33444. | Odnośnie wpisu numer: 33383 Kamil niedawno pytał: co zrobiono w/s miejsc pracy w Iławie? Wam tymczasem w głowach tańce i zabawa? Od tego chleba nie będzie, ale igrzysk… owszem – taaaak!
Niekiedy igrzyska ważniejsze od chleba, emocje bowiem wstrzymują przemianę materii, a raczej blokują odczucie "głodu". Wiem co powiecie. "My nie głodujemy".
Za chwilę będą kolejne rozrywki z udziałem czołówki polskiego jazzu, starego, dobrego orleandzkiego jazzu, blues też zawita; mnóstwo zagranicznych gości z Ameryki, Francji itd itp. – Bo od piątku nad jeziorem będą hucznie grać na saksie, będzie bęben, czyli dżaz, na przytulność przyjdzie czas.
A dlaczego nie pytacie: ile to wszystko kosztuje? Tylko uciecha w głowie?
Wiecie co wam powiem: mnie wystarczy popatrzeć jak w zaciszu Iławki i niemych łabędzi nasi artyści rzeźbią świątki.
I jeszcze jedno.
Oni, rzeźbiarze, są nami, po których, jeśli dłutem wydłubią, pozostaną dzieła. Możemy powiedzieć o nich: to są nasi ludzie, z nimi jesteśmy, z nimi się identyfikujemy, stanowią naszą tożsamość. A jazzmani wyjadą i cicho sza... jak po jazzie, jak po wszystkich igrzyskach. |
|
| | Świątek |
| | Iława, Niedziela 02-08-2015 |
|
| 33438. | Trwa demontaż i upadek państwa polskiego.
Od 1 września w całym kraju nie wyjadą na trasy pociągi InterRegio.
Samorządy poszczególnych regionów nie są w stanie dalej dopłacać do tych połączeń.
Żegnajcie staży druhowie: „Mewa", „Portowiec", „Warta", „Drwęca", „Mamry", „Spodek", „Lednica", „Szyndzielnia", „Giewont", „Białowieża" itd.
Młodzież ucieka z Polski samolotami. Najtaniej z Modlina.
POlska w budowie.
Sukces 25-lecia. |
|
| | Ola Mała |
| | Iława, Piątek 31-07-2015 |
|
| 33439. | Odnośnie wpisu numer: 33438 Nie mają za co płacić?
A niech zlikwidują radnych wojewódzkich, powiatowych połowę gminnych senatorów, setki fundacji, ekspertów itd
A suka jeździ Pendolino zamiast być uwiązaną przy budzie, a za nią buda z meblami, samolot i limuzyny. I jeszcze suka szczeka mi, że chce być blisko mnie. |
|
| | dróźnik szlabanowy |
| | Susz, Piątek 31-07-2015 |
|
| 33437. | Odnośnie wpisu numer: 33436 Panie Kochany! Ja zaś żyję w Iławie od 70 roku wieku XX i zawsze było mi dobrze. Nie za dużo zarabiałem, niewiele wydawałem na balangi, nie trwoniłem grosza. [...] Emeryturę mam nie za wielką, ale ustawiłem sobie życie [...] na małe ale stałe dochody. Jeśli Bóg mi pozwoli i większe choroby mnie nie dopadną, to jakoś dociągnę do upragnionego Nieba i spotkania z Panem.
Ty zaś Panie płaczesz, że cię oszukali. I masz rację, mnie też oszukiwali i teraz tak samo jak ciebie, ale co mam zrobić.
Popatrz. Jednego już nie ma. Tego bogacza. A ty i ja - jesteśmy. Ile on by oddał, aby być z nami. Wszystkie miliony i milijardy. Ale już nie może tego zrobić. A my jeszcze ciągniemy na tym świecie.
I daj spokój Panu Burmistrzowi z pytaniami co on zrobił dla Iławy. Nawet gdyby nic nie zrobił, to tak czy owak ktoś musi być burmistrzem. Natomiast my być nie musimy.
Podobnie jak z tym greckim powiedzeniem: "Życie nie jest konieczne, ale żeglowanie (też w życiu) jest konieczne". |
|
| | Marszałek |
| | Iława, Czwartek 30-07-2015 |
|
| 33433. | Dlaczego w kampanii wyborczej premierzyca Kopacz z ministrami jeżdżą po Polsce z meblami...?
A to dlatego, bo zostawione w Warszawie można stracić. Ja bym Kopacz proponował wozić ze sobą krowę, od której piłaby mleko. Podobnie robił Kadafi, który woził ze sobą cały dom - namiot, gdzie spał i osła, którego wydoiwszy mleko pił pewne i niezatrute.
Takie są znamiona reżimu. Tak wygląda syndrom oblężonej twierdzy oraz paranoidalnego strachu przed utratą władzy.
Marszałek Piłsudski po Warszawie chodził pieszo i nikt na niego nie napadł i nie pyskował wstrętnie, jak na znienawidzoną Kopacz. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|