|
| 34971. | Odnośnie wpisu numer: 34967 Powiada Pan Bartosz Gonzalez, że 20 tys. "to zdecydowanie za dużo biorąc pod uwagę inne potrzeby w mieście."
Jeśli już zawzięliście się na Pana Ambroziaka za niskość promocji, to zapytam Was o inną promocję miasta. Ile dziennie poszło na dawnego Jezioraka? (piłkarnictwo drugoligowe) w Iławie. Setki tysięcy i skończyli upadkiem, z długami niespłaconymi po dziś. Sport należy do kultury masowej, niesłychanie drogiej, ale... promującej region i miasto, o ile stoi na wysokim poziomie, o ile plon i wyniki są naszą młodzieżą stanowione. Jak np. u żeglarzy w WiR.
W Iławie mają miejsce dwie imprezy, jakoby promujące nasz sport i miasto. Meeting Skoku Wzwyż Kobiet i Mężczyzn "KAPER CUP" za 25 tys. zł i Iławski Półmaraton za 56 tys zł. I co wy na to? Już wiem co powiecie: to bardzo potrzebne, dla rozwoju iławskiej lekkoatletyki. Czy słyszeliście o skoczkach, o dobrych biegaczach z Iławy? Czy słyszeliście o sekcji LA z Iławy? Podobno ostatni trener się zwija, gdyż swoje dokonał.
Za 85 tys złotych, tooooo? - co można zrobić? Przecież te pieniądze zainwestowane winny byc w szkolenie talentów, nie w imprezę, która rzekomo jedna i druga bywa promocją. Takich imprez w Polsce jest tysiące, i nie one promują miasta. Co innego, kiedy miasto organizuje mistrzostwa polski, jak czasem w siatkówkę z udziałem naszych (myślimy o Zrywie Siatkarskim) lub zeszłorocznych biegach przełajowych. |
|
| | Marszałek |
| | Iława, Piątek 01-04-2016 |
|
| 34972. | Odnośnie wpisu numer: 34965 Gdyby wyborcy uważnie czytali, słuchali o czy prawią kandydaci, to, Pan Kiejstut, nie pisałby: "Nie to obiecywał nam wszystkim burmistrz Żyliński w swoich pięknych, żeby nie powiedzieć - wzniosłych przedwyborczych elaboratach."
Trzeba się nauczyć jak najszybciej oddzielać ziarno od plew i zacząć postępować jako człowiek myślący.
Pamiętam, że przed wyborami, oprócz mojej skromnej osoby, nikt zbytnio nie wychylał się, z pokazywaniem, że się tak wyrażę, słabych stron przyszłego Burmistrza, a przecież wystarczyło; pogrzebać w historii jego poczynań, wypowiedzi.
Ostrzegałam, pokazywałam: "Uwielbiam iść od problemu do problemu. Patrzeć na wszystko z lotu ptaka. Tak, jakbym układał rozrzucone puzzle. Mam taki zwyczaj. Nigdy nie wchodzę w szczegóły. Od tego mam ludzi, specjalistów...".
Tak więc, jak macie Panowie jakieś problemy, to proszę do specjalisty :)
Jest jeszcze trochę czasu do przyszłych wyborów. Można się przygotować, zebrać odpowiednich ludzi i je wygrać, a później się wykazać.
Bez pracy nie ma wygranych wyborów.
Proszę tylko pamiętać, że samą prawdą wyborów się nie wygrywa. Szczypta populizmu nie zaszkodzi :) |
|
| | natasza_pegeerówka |
| | droczyn, Piątek 01-04-2016 |
|
| 34958. | Odnośnie wpisu numer: 34943 Całkiem interesujący wpis. Ciekawe tylko która z stron tej rozmowy ma problem z przyjmowaniem krytyki ;)
Wracając zaś do meritum, to myślę, że byłoby miło gdyby burmistrz przedstawił sprawozdanie dotyczące działalności tego szumnie nazwanego Wydziału Promocji, albowiem faktycznie są problemy z ocena tego, czy są jakieś efekty działania osób tam zatrudnionych czy też nie. Ja jakoś ich nie widzę, ale mogę się przecież mylić.
Co zaś do spotu reklamowego o Iławie, to jest on taki płytki - ot kilka nijakich przebitek: dworzec - hotel - woda plus atrakcja - rzeźbiarz i kawałek festiwalu :) Czyli wniosek jest chyba taki, iż Iława jest atrakcyjna (i tak jest to na wyrost) jedynie w okresie letnim.
A co z resztą roku? Czy Iława i okolice nie mają nic do zaoferowania w pozostałym czasie? Błąd, bo mają, ale jak ktoś tego nie widzi to sorry.
Nie mogę jednak zrozumieć dlaczego nie ujęto reklamy Iławy w szerszym kontekście - jako pokazanie nie tylko miasta, lecz całego regionu wraz z odniesieniem do bliskości takich aglomeracji jak Trójmiasto, Elbląg, Olsztyn, Toruń-Bydgoszcz.
Ehhh szkoda więcej gadać.
Hmm ciekawy jestem czy można byłoby poznać koszt wyprodukowania tego spota, jego autora, jak i producenta? |
|
| | bobbi |
| | world, Czwartek 31-03-2016 |
|
| 34959. | Odnośnie wpisu numer: 34958 Bobbi, napisz do Urzędu Miasta Iławy z pytaniem, ile ten film [reklamowy] kosztował, kto był jego autorem, kto producentem, jak została wybrana ta czy inna firma itd.
To nie są informacje niejawne, więc zapewne otrzymasz odpowiedź. |
|
| | Dawid Kopaczewski |
| | Iława, Czwartek 31-03-2016 |
|
| 34960. | Szanowna redakcjo, bardzo proszę o nagłośnienie sprawy wydawania dzieciom mleka w szkołach na terenie Iławy.
Zgodnie z rządowym programem "Szklanka Mleka", każde dziecko w szkole podstawowej otrzymuje kartonik mleka. Dzieci jednak nie otrzymują ich na bieżąco, czyli codziennie. Wręcz przeciwnie, dostają nawet za okres dwóch tygodni.
Ostatnio mój syn, uczęszczający do klasy pierwszej w SSP 4 w Iławie otrzymał 12 kartoników mleka. Proszę sobie wyobrazić pierwszoklasistę z plecakiem z książkami, strojem na WF i butami na zmianę oraz jeszcze dodatkowym obciążeniem w postaci 3 litrów mleka... W jaki sposób ma to wszystko dźwigać? Gdzie jest dbanie o zdrowie i prawidłową postawę dzieci? Dodatkowo z tego przeciążenia niektóre kartoniki pękły i mleko zalało książki.
Proszę redakcję Kuriera o wyjaśnienie tematu, dlaczego tak się dzieje! Czemu dzieci nie otrzymują mleka na bieżąco? Czemu szkoła niszczy dzieciom plecy?
Nadmienię, że tak samo wygląda sytuacja z warzywami i owocami, które otrzymują w szkole. Nieraz dziecko przynosiło do domu 10 torebek marchewki w plasterkach, której nie chce jeść, ponieważ jest już nieświeża i niesmaczna. |
|
| | czytelniczka [112] |
| | Iława, Czwartek 31-03-2016 |
|
| 34961. | Odnośnie wpisu numer: 34959 Okazało się, jak powiadają radni, że ten 2,5-minutowy spot reklamowy kosztował Iławę - uwaga... - ponad 20 tysięcy złotych!
I co wy teraz na to...?! |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|